Nye bilder

Rails Girls event Oslo – call for coaches

Hello!

I finally committed to a deadline: I’d like to run a Rails Girls event in Oslo on 7/8 August 2015. If you haven’t heard about the movement yet, or in case you forgot about it again, railsgirls.com has all the details, and more.

Outsourcing til Kambodsja

Jeg har tilbrakt en del tid i fantastiske Phnom Penh. Der har jeg jobbet på et coworking-kontor som heter Colab og har blitt kjent med noen internasjonale Ruby-utviklere der. En av dem er Darren Jensen fra UK som nå skal jobbe på prosjekter selv og lære opp lokale utviklere i Ruby. Hvis du har behov for en flink Ruby-utvikler på noen prosjekter, muligens outsource mindre kritiske prosjekter til hans lokale protégés eller tenker det er fint å benytte sjansen til å hjelpe med IT-utdanning i et ellers fattig land så ta gjerne kontakt med Darren som har følgende å fortelle:

Startups

Spennende jobb i Datek Wireless

Datek Wireless trenger erfarne utviklere for variert og spennende utvikling innen M2M og “wireless”. Oppgavene vil variere fra utvikling av administrasjonssystemer med Rails, via BIG DATA analyse, til programmering av små enheter i felt.

Det meste av arbeidet foregår i Ruby, men kunnskap innen Java, C og andre platformer er et pluss.

Ruby meetup onsdag, 29.okt

påminnelse http://www.meetup.com/Ruby-Meetup-Oslo/events/206187752/

Lyst til å jobbe med Ruby i en av Norges største bedrifter?

Er det noen som kunne tenke seg en spennende jobb med Ruby / Ruby on Rails i en av Norges største bedrifter? Vi snakker om et meget stort web-miljø hvor Ruby avgjort spiller en rolle.

Vil du vite mer så kontakt meg på 91751778 eller arne.larsen@radar-group.no.

Vil du jobbe med Ruby, Ember.js eller Node.js?

Er du en fullstack-utvikler som har innsett at Skalar er drømmearbeidsgiveren? *

Vis oss det flotteste du har: “Frierringen din”. Wow us! Les mer om stillingen her:

Freelance Ruby on Rails utvikler med ledig kapasitet

Ser at en del firmaer for en god stund tilbake har postet om at de søker freelance utviklere til ulike prosjekter.

Jeg ville bare poste for å si at jeg er en freelance Ruby on Rails & AngularJS (full stack) utvikler med ledig kapasitet fra og med begynnelsen av Oktober (2014). Foretrekker Rails og Angular, men er også lærevillig, sålenge det ikke er snakk om kjedelige gamle enterprise-teknologier. :)

Ruby-treff hos Hyper

Vi savner dere allerede, og inviterer til nytt treff hos oss 29. Oktober! Det blir lyn-taler om interessante tema, samt pizza med noe attåt.

Jeg skal snakke litt om våre erfaringer med Engines i Ruby on Rails, og Tim om noe annet moro. Flere lyn-taler eller bare forslag til interessante tema ønskes. Hvis du har lyst til å snakke kort om noe som engasjerer deg eller kjenner noen som kan ha noe interessant å bidra med må du gjerne slå på tråden til Johannes!

Simplybetter.io - en norsk startup som "simply helps you getting better"

På tide å blåse litt liv og action i denne rubygruppa igjen! Først ut er vi i Rubynor, som ønsker tilbakemeldinger og innspill på et produkt vi lager, Simplybetter.io !

Det løser følgende problem:

Startup søker Rubyutvikler

Hei,

Vi er en startup med et lite team på 4 utviklere som lager webapplikasjoner.

The Guide to Cuba

Hei Rubyister!

Jeg skriver for tiden en liten guide om hvordan man kan lage Ruby webapplikasjoner med mikrorammeverket Cuba og venner, for de av dere som er nysgjerrige på Ruby off Rails.

Jobbe med Ruby

Hei! Jeg studerer for tiden i Buenos Aires, Argentina og kunne godt tenke meg en deltidsjobb som Rubyprogrammerer, helst for et norsk firma. Er det noen her som vet hvor det kan lønne seg å søke etter Ruby jobber, eller kjenner til firmaer som tillater remote jobbing? :-)

Cocoa bindinger for ruby

Hei folkens. Jeg har prototypet frem ruby bindinger for cocoa og katten begynner så sakte men sikkert å titte litt ut av sekken. Enkelte finesser trengs å modnes litt, men jevnt over har man alt av cocoa på fingertuppene svært nært opp mot praktisk bruk i Objective-C.

Det hadde vært helt knall om noen litt nærmere hjemme også har bruk for dette og ønsker å involvere seg. Ruby trengs også på desktopen, og er desverre ikke spesielt brukbar ennå.

Ledig kontorplass i kreativt miljø

Kulturbyrået Mesén har en ledig kontorplass til leie i kreativt miljø i Oslo sentrum. I fellesskapet sitter det i dag blant annet webutviklere, kunstprodusenter, designere. Vi ønsker en person som jobber med webutvikling, gjerne med Ruby on Rails kompetanse.

Leien inkluderer netttilgang, strøm, vask og tilgang til åpen kjøkkenløsning og møterom. Leie pr mnd: 2 900,-

Ruby on Rails utvikler hos Sixty AS

Sixty AS er på utkikk etter folk, bl.a. en Ruby on Rails utvikler

Hovedkontoret er i Bergen, så stort pluss om du ikke er regnsky, men lokasjon er ikke nødvendigvis noen hindring.

Rails Girls Summer of Code 2014

Vil bare melde at Rails Girls arrangerer Summer of Code i år også. Jeg anbefaler alle som har mulighet til å søke! Jeg deltok i 2013 og det var en kjempeopplevelse :-)

For mer info og påmelding ta en titt her: http://railsgirlssummerofcode.org/

Hjelp til programering-Ruby On Rails

Hei,

Er det noen som er gode på Ruby, som vil vurdere et helt rått prosjekt:)?

Jim Weirich er gått bort

Jim Weirich er død. Det er forferdelig trist, han var en mann med stort hjerte og lidenskap for programmering, spesielt Ruby. Han besøkte oss for et par år siden, hvor vi holdt en meetup på blindern. Jim er mannen bak ruby-koans, som anbefales på det sterkeste.

Mange siste hilsener på hans siste commit på github: http://rubyweekly.us1.list-manage.com/track/click?u=0618f6a79d6bb9675f313ceb2&id=839127339c&e=c981a46dea

Lyst til å lære!

Hei alle!

Jeg er en wannabe Rubyist, som har rotet meg inn her på jakt etter et Ruby miljø i Oslo.

Ruby meetup hos Hyper satt til fredag 7.februar. Passer 6.februar for deg?

Minner om første Ruby meetup hos Hyper Interaktiv AS. De joiner den ærefulle klubben av überawesome firmaer som er verter for vår eminente samling programmeringsmagikere. jepp :)

Jeg har krasj 7.februar og skal ikke snakke for mye min egen sak, men det hadde vært kjekt med en fremskynding til 6.februar. Da hadde jeg blitt over i Oslo og vi kunne omprogrammert en pub.

Meetup-kveld på Softwarekonferansen 2014

Vi har blitt spurt om vi vil være med og bidra til et gratis kveldsarrangement i forbindelse med Softwarekonferansen 26. februar. Fra invitasjonen:

Dataforeningen arrangerer softwarekonferansen 26. februar og ønsker i den forbindelse å invitere alle fagmiljøer i Oslo til å være med å lage et åpent og gratis kveldsarrangement. Det vi håper at dere i irb.no har lyst til å være med på dette. Vi stiller med lokaler på SAS Hotellet og dere trenger bare å komme med innhold. Det er opp til dere å fylle tiden med foredrag, lyntaler, paneldebatter, workshops eller hva dere skulle ønske.

Enkel og hurtig 'Refactor rename' i Rails?

Har du noen god måte å raskt og enkelt refactor rename noe i Rails?

Det er avsindig pes å drive å manuelt kjøre project-wide find and replace, og

Holder de ord-hackaton hos FINN.no

Brenner du for åpne data? Ønsker du å vite mer om hva som foregår i norsk politikk og på Stortinget, eller bruke utviklerevnene til et godt formål? Holder de ord jobber for å gjøre stortingspolitikk mer tilgjengelig og enklere å forstå for norske velgere. Vi inviterer utviklere, politiske nerder, og alle andre som synes politikk og åpne data er interessant til å utvikle holderdeord.no videre.

Les mer…

irb.no - Ruby Meetup Oslo

Følges av 334 medlemmer.

Samlingsplass for rubyister i Oslo Mer om sonen

Origo irb.no - Ruby Meetup Oslo er en sone på Origo. Les mer