Viser arkivet for stikkord encoding

ActionMailer attachment filename charset is iso-2022-jp, not utf-8

Ja, tror dere ikke jeg igjen var tilbake med tegnsettproblemer?

Jeg postet dette på railsforum for noen dager siden, uten respons
http://railsforum.com/viewtopic.php?id=35382

Encodingtrøbbel

Jeg er ikke god på encodingsgreier og klarer ikke finne noe hjelp ved søking, så derfor tyr jeg til dere eksperter nå igjen!
Beklager at det blir så mye posting her fra min side nå i det siste.

Jeg holder på å strippe en statlig side med mechanize.
Siden jeg får som resultat er veldig plain og uten noe informasjon om encoding eller noen ting som helst.



Gromø, Frida nr: 1234567
Yrke 
Fra og med15.06.2006 – 15.01.2054
[ Nytt søk ]

Jeg bruker så hpricot til å hente ut informasjonen jeg trenger.
Alt fungerer fint og jeg er lykkelig, inntil et søk gir resultater hvor det forekommer æøå.
F.eks på linje tre (i kildekoden, blir første linjen i visningen over) har vi navnet Gromø, Frida. Det ser helt fint ut i kildekodevisningen i nettleseren (der står det skrevet rett ut med ø), men når det kommer inn i programmet mitt og ut igjen på andre siden så blir det til: Grom�, Frida.
Hvordan kan jeg beholde bokstavene æøå?
De kommer som sånne rare spørsmålstegn over alt. I loggen, i webleservinduet, i kildekoden for websiden hvor jeg printer det ut igjen, absolutt over alt.

locale instillingene på maskinen jeg jobber på ser ut som følger:

LANG=“no_NO.UTF-8”
LC_COLLATE=“no_NO.UTF-8”
LC_CTYPE=“no_NO.UTF-8”
LC_MESSAGES=“no_NO.UTF-8”
LC_MONETARY=“no_NO.UTF-8”
LC_NUMERIC=“no_NO.UTF-8”
LC_TIME=“no_NO.UTF-8”
LC_ALL=“no_NO.UTF-8”

Jeg er nødt til å behandle dataene som kommer inn videre, men når det bare blir krøll med tegnene, så blir det veldig vanskelig.

Jeg har også testet å force teksten over i UTF-8 før jeg begynner å behandle den (.toutf8 ved hjelp av kconv), men da blir æøåene til asiatiske tegn eller helt borte…

Med vennlig hilsen
Sebastian