Bidraget er publisert med ropert og har blitt hentet fram på Oslo (fredag 6. januar 2012). Les mer om roperten…

Ruby Thursday i januar

Torsdag 26. januar 2012 kl. 18.00, Skalar

Vi gjentar suksessen fra november og inviterer til Ruby Thursday hos Skalar torsdag 26. januar.

Foreløpig ingen agenda, ingen innlegg, foredrag eller spillopper. Blanke ark etc.

Hva vil du høre om? Hva vil du snakke om?

Vist 1051 ganger. Følges av 19 personer.

Kommentarer

Jeg kan kanskje prate om noen funky data strukturer (suffix array, binary search, B-tree, trie, B-trie, B-trie kombinert med suffix array). Kommer an på om jeg fullfører dette prosjektet hvor jeg “trenger” de :-)

Jeg har lekt meg med kodekataer i CoffeeScript i det siste. Kan kjøre en praktisk demo og/eller kode dojo dersom det er interesse. NB: dette blir på “getting started and having fun”-nivå. Ikke så nyttig for de som bruker CoffeeScript i dag, kanskje.

Bra, Johannes og Magnus. Begge deler høres gøy ut!

Får jeg tommel opp fra noen, så stiller jeg opp og snakker med CoffeeScript!

Og jeg innser at jeg kanskje også er opptatt. Dette ble mye kanskje :-(

Gah; jeg er dobbeltbooket den dagen. Sorry folkens :-(

Jeg kan fortsatt stille og snakke om CoffeeScript, og har satt av tiden i kalenderen min.

CoffeeScript er et must for oss rubyister :) Kjør på!

Vi får vel tid til mer? Et par ting jeg ønsker å dele:

Jekyll CMS/Blogg
Jeg tar gjerne en kort demo av jekyll, en enkel CMS/blogg for folk med git – og noe prog.kunnskap. Vi bruker denne for rubykurs.no. Om Peter Kördel eller Thomas K Nilsson kommer, viser de, for det er de som har gjort det meste med jekyllsiden – jeg stjeler kun æren.

Bedrifts-/Produktpresentasjon – design !
Jeg har også laget rubynor.com – som har verdens mest lettvekts CMS (html+git). Jeg er milevis fra å være designer, allikevel har jeg fått til dette, og det ser jo ganske bra ut? (igjen- jeg er ingen designer – så mulig den ser fæl ut, hehe) Jeg deler hemmeligheten!

Vi ser det an tiden. Jeg møter nå opp og koser meg med et par pils:)

OMA: vi bruker teknisk sett Octopress som gir kjekke blog-features oppå Jekyll. :) Vet ikke om jeg har tid til å komme den dagen imidlertid.

OMA: rubynor.com ser ut som den har kostet en million dollar, eller er basert på en kommersiell wordpress mal. Del gjerne hemmeligheten.

Vi får en presentasjon av Web Rebels-konferansen av Bodil Stokke. Denne konferansen foregår i Oslo 24.-25. mai, og tegner til å bli en viktig begivenhet for web-miljøet i år.

Dobbeltbooket! :/ Det har vært litt kommunikasjonssvikt og jeg er satt opp med ansvar på IKT Grenland-møte i kveld. Det blir også min første deltakelse på Grenland-ARENA

For tiden er jeg er mest opptatt av å spre kunnskap om ruby, for et større og bredere norsk rubymiljø, derfor tar jeg turen på Grenland arena. Jeg har heller ikke store valget: irb.no er herlig åpent og man kan diskutere og koordinere, det er ikke akkurat tilfelle med de store foreningene… Jeg finner ikke alternative løsninger for floken. Beklager folkens, blir dermed ingen presentasjon fra meg idag!

Takk til Johannes og Bodil som bidrar med innhold til møtet, vi er heldige på irb.no med så mange frivillige som tar tak. Fantastisk bra!

PS: Jeg avslører ‘hemmeligheten’ – hvordan få en nettside til å se ut som en million dollar – for prisen til kun få dollars, i innlegg her på irb.no etter møtet. Jeg vil ha flere flotte sider på nett :)

Peter Kördel tar en presentasjon av Jekyll/Octopress i OMAs fravær.

OMA: Lykke til i Grenland!

Takk til alle som kom! Vi var vel en 16-17 tilstede, og vi spiste vel omtrent 45 pølser. Johannes Brodwall, Bodil Stokke, Peter Kördel og Katrina Owen skal ha spesiell takk for sine innlegg. Alle tilstede skal berømmes for engasjement og bidrag til interessante diskusjoner.

Ses torsdag 9. februar på IFI!

Jeg er veldig interessert i feedback på presentasjonen min. Jeg synes det er morsomt å presentere ved å programmere, men det er vanskelig å vite hvor bra det er for publikum: Lærer og underholdes dere like mye som om jeg hadde brukt slider (kanskje til og med slider med søte katter)?

Jeg foretrekker programmering over slides i dette tilfellet. Jeg syns det var lettere å henge med (kanskje mindre sannsynlig at jeg space-t ut, bare?).

Det var veldig tøft å få en smakebit på coffee script, og særlig med en så ryddig og avgrenset oppgave som minesveiper kata. Veldig bra størrelsesorden. Det hjelper jo at minesveiper er et spill som jeg har spilt før, for da går jeg ikke og lurer på om jeg har skjønt spillet i tillegg til å lure på om jeg har skjønt koden.

Det er mye mer engasjerende og lettere å huske hva som blir presentert når det gjøres såpass interaktivt.
Tatt i betrakning stoffet som skulle presenteres, så tror jeg dette var den beste måten å gjøre det på når du har en relativt liten gruppe med mennesker som publikum/deltakere. Jeg liker også at du bare hopper rett inn i oppgaven, og ikke bruker masse tid på å presentere teknologiene som benyttes. Det fungerer ypperlig når det er åpent for å spørre om ting man ikke skjønner underveis.

Johannes, jeg syntes det var kjempebra at du stilte kontrollspørsmål til tilhørerne underveis. Du klarer også å unngå og gjøre det som Ingrid Espelid Hovig ofte gjorde, si “nå har me juksa litt”, og så hoppe over hvordan man installerer programvare eller lime inn kode du har skrevet på forhånd.

Katrina, det er veldig inspirerende å se kode før og etter refaktorering, og høre deg fortelle om hvordan det føles å jobbe med kode full av code smells. Det så veldig bra ut etter at du hadde laget gems av koden.

Peter, jeg kommer til å bruke octopress neste gang jeg trenger en blogg.

Var du med?

Hvor skjer det?