Cocoa bindinger for ruby

Hei folkens. Jeg har prototypet frem ruby bindinger for cocoa og katten begynner så sakte men sikkert å titte litt ut av sekken. Enkelte finesser trengs å modnes litt, men jevnt over har man alt av cocoa på fingertuppene svært nært opp mot praktisk bruk i Objective-C.

Det hadde vært helt knall om noen litt nærmere hjemme også har bruk for dette og ønsker å involvere seg. Ruby trengs også på desktopen, og er desverre ikke spesielt brukbar ennå.

Cocoa på github.

Noe eksempler på faktisk bruk av coca i opine

Vist 357 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Opine virker som et lovende gui bibliotek fordi den ikke prøver å være 100% kryssplattform.

Kryssplattform biblioteker er for meg noe som var aktuelt den gangen alle datamaskiner lignet på hverandre og alle hadde tastatur, mus og tilnærmet firkantet skjerm. Når en datamaskin like gjerne kan være en mobiltelefon med berøringsskjerm, ønsker du kanskje ikke et rent kryssplattform gui bibliotek. Men du ønsker heller ikke å måtte begynne på null og lære et helt nytt gui API hver gang
du skulle porte en applikasjon til en ny plattform.

Hovedidèen med opine er at man i tillegg til et høynivå gui api, som for eksempel standard elementer som dialogvinduer og menyer, også har tilgang til det underliggende api’et som for eksempel cocoa eller win32. Dette virker mye mer tiltrekkende enn for eksempel why’s shoes bibliotek, som er kryssplattform men ikke fungerer 100% på noen av plattformene.

Jeg skulle gjerne for eksempel sett opine kjøre på iOS med matz’ mruby, og kjøre remote debugging med pry.

Nå pinpointer du noe av visjonen i Opine, og shortcommings i alt annet som er.
Ofte er man bra langt unna å nå kobberet når man trenger det i andre rammeverk. Som oftest er det helt umulig.

Med Shoes er brukeropplevelsen en virtuell maskin siden det er et skall oppå java. Stort værre kan det ikke bli :)
Med andre rammeverk når man ofte ikke en gang mye av rammeverket siden det er gravd ned i en c-extension for ruby.

Opine har dependencies kun til FFI gem’s – og når derfor absolutt alt fra ruby. (snart også for GTK – de ofisielle bindingene kommer allerede til kort for Opine, nettopp pga. en tullete c-extension i mellom som gjemmer bort funksjonalitet Opine ønsker).

Jeg tror det skal hele en kodelinje endring til i Cocoa for å kjøre på iOS – skal prøves en av dagene. Isåfall blir det en iOS variant av Opine og.

Nye bilder