Tank wars på to dager. EventMachine og Chingu/Gosu

(FYI: neste vanlige meetup 6.juni )

Minireferat fra code retreaten på hytta til Syver i Stavern denne helgen (11.-13.mai-2012):

Magnus Holm, Carl Youngblood, Syver Enstad og OMA ankom stavern fredag kveld, kodet, pratet drakk og koste seg frem til søndag ettermiddag. Herlig tur, dette anbefales. Gøy og lærerikt, med eventmachine og chingu:

Lørdag satte vi i gang et fellesprosjekt. Vi ville lage et spill der man kunne sitte på sine egne maskiner og spille realtime med hverandre. Vi landet på “Tank Wars”, en type realtime Scorched.

Bananajour ble brukt for å dele koden. Det anbefales på det sterkeste. Det er også en artig “easter egg” der, om du finner den.

It’s peanut butter jelly time!

For spillet vurderte vi JavaScript og Faye, men Syver hadde litt erfaring med Chingu/Gosu, et ruby spill-bibliotek. For nettverksspillingen valgte vi å sette opp eventmachine og bruke meldinger fra spillklientene til en server. Meldinger som måtte sendes over var eksempelvis kanon-vinkel, kulens utgangsfart og treff.

Carl og Ole Morten startet med Chingu/Gosu, mens Magnus og Syver startet med eventmachine server og klient. Første “release” var en kloss som tanks med kanon, som sendte meldinger om kanonens posisjon, slik at andre spiller kunne se det.

Alle kodet til slutt både eventmachine og chingu, slik at spillet ble mer og mer avansert. Det ligger her https://github.com/cayblood/tank_wars

Rundt 100 commits ble det totalt fra lørdag til søndag. Det endte på at tanksene kan kjøre, skyte, eksplodere og respawne på nytt sted, alt real-time. Scoringsystemet er ikke klart, det kan du lage! :)

Chingu: https://github.com/ippa/chingu – masse dokumentasjon og eksempler. Have fun.
Bananajour: "https://github.com/toolmantim/bananajour ":https://github.com/toolmantim/bananajour Carl, er dette rett fork?

Vist 189 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Takk for oppsumeringen Ole Morten! Det var veldig moro. Jeg bare brukte gem install bananajour—vet ikke hvilken repo er myndig.

Nye bilder