Ruby Thursday 17. november

Skalar skjærer igjennom og inviterer til Ruby Thursday den 17. november.

Det er lenge siden vi har møttes nå, og erfaringsmessig er det vanskelig å få til noe som helst i desember. Og november er allerede rimelig fyllt opp. Vi prøver likevel å skvise inn en irb-samling denne torsdagen.

Er det noen som har noe de vil snakke om, diskutere eller presentere? Det kan være alt fra et to-minutters kort innlegg til en lengre presentasjon. I det siste har det vært flere interessant diskusjoner her på irb.no som kunne vært interessant å få oppsummert, som f.eks. cloud vs. egne servere (fight!), eller betalingsløsninger.

Skalar er vert for arrangementet i våre nye lokaler i Karl Johans gate 13. Det blir øl.

Vist 317 ganger. Følges av 8 personer.

Kommentarer

Satser på å komme. Hvilket klokkeslett?

Martin: på hovedsiden, finn “opprett et arrangement”, så kan folk melde seg på. Bra initativ!

Det er Smidig2011.no mandag og tirsdag før, hvor jeg skal ha foredrag, så jeg kan ikke forberede noe, men blir med på øl og diskusjon! :)

Jippi! Jeg vil gjerne holde en presentasjon (om jeg får lov). Har to temaer jeg kan forbrede noe til:

Ruby’s objektmodell

Hva består et objekt av? Hva er en klasse? Hvordan virker egentlig metaklasser? Hvorfor har vi metaklasser? Dette er noen av mange essensielle spørsmål vi nesten aldri stiller, men som vi bare sakte men sikkert forstår ettersom vi bruker språket. I denne presentasjonen vil jeg for en gangs skyld ta opp disse spørsmålene, og sammen kommer vi forhåpentligvis fram til svarene. (Ta det med ro, jeg kan fasiten; men man lærer veldig mye bedre av å være med i prosessen enn å få alt servert på et fat.)

For fullstendig nybegynnere vil dette kanskje bli litt vel abstrakt; de som kan en del vil lære enda mer, mens de som virkelig kan Ruby vil få satt ord og definisjoner på det de allerede vet.

Hva kan vi lære fra Perl?

De siste månedene har jeg blitt eksponert for et Perl-prosjekt på jobben; både de gode og de vonde sidene. Jeg kommer til å fokusere mest på de gode sidene til Perl som jeg tror Rubyister kan lære noe av.


Hva frister mest? Innser at jeg var litt dårlig til å “selge” Perl-presentasjonen, men det er kanskje vel så mye å lære derfra ettersom vi får et litt mer utenfor-perspektiv.

Ellers er jeg veldig interessert i å ta opp en debatt rundt betalingsløsninger.

Se der laget jeg et arrangement hvor man kan melde seg på.

@Per: Klokkeslettet er 18.00. Vi disker opp med pølser fra Strøm-Larsen og alskens tilbehør, så det er lov, ja faktisk nesten påkrevet, å komme sulten, gjerne rett fra skole/jobb/gamlehjem.

@Magnus: Jeg synes begge idéene dine høres veldig interessante ut. Klarer ikke velge! Jeg har selv jobbet med Perl back in the day, og er selvfølgelig glad for at jeg ikke gjør det lenger. Men blir også lett nostalgisk.

Hva med begge deler? Perl-greia kan være mer en lightning talk lyntale, mens objektmodellen innbyr til diskusjon og filosofi (selvfølgelig med en øl i den ene hånda og en pølse i den andre).

Jeg vil alltid lære av andre språk! Ruby er konge, men kan selvsagt bli bedre og brukes bedre.

Forandring er ikke nødvendigvis forbedring, men forbedring er alltid forandring.

Jeg gleder meg til å møtes igjen. Jeg vil ha 5 min med rapport fra GOGARUCO. Vær forberedt på å bli inspirert!

Syver og jeg kan dele noen tips om Cucumber om dere er interessert.

Cukes er morsomt :-)

Kan prata lite om testing av tidsbaserade features, remote services, etc.

Could be nice to collect code examples and such for each meetup. Check out this repo: https://github.com/pkordel/irb_no. Thoughts?

Dersom det er tid til overs kunne jeg bruke 2 minutter på å vise frem Faker på norsk.

Tack Katrina och Magnus för att lägga till era projekt till github repo!
https://github.com/pkordel/irb_no

Nye bilder