Ruby Meetups

Kunne vi kombinert ruby.meetup.com med irb.no her hos origio? Jeg liker meetup sin måte å arrangere møter på, stemme på temaforslag osv. I tillegg er det mange ruby.meetups globalt og et naturlig sted å finne rubyister. Jeg tenkte kun at vi skal bruke den kanalen til møter, og så benytte irb.no litt mer aktivt til å skrive innlegg eller stille spørsmål, noe jeg synes bør få større fokus. Det blir en sterk knytning mellom irb.no og ruby.meetup (sammen-ikke imot)! Eller er dette nesten som å banne i kirka? Fyr løs!

Vist 264 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Min helt personlige mening er at Origo er tusen ganger bedre enn meetup.com, muligens bortsett fra koblingen til andre utviklingsmiljøer (norske for andre språk, Ruby i andre land). Origo har avstemninger, noe vi har brukt for å finne tema før, det fungerer med så eksotiske ting som norske tegn, og det finnes allered hundrevis av medlemmer på irb.no.

Litt historie:

  • først ut var ruby.no, som hadde litt aktivitet og en mailingliste på begynnelsen av 2000-tallet (?), men har vært ganske stille
  • vi begynte å bruke noe som het citycita en gang i steinalderen, som fungerte sånn noenlunde, men ikke helt
  • deretter begynte vi å lage vårt eget system på en samling for noen år siden, men entusiasmen holdt ikke stort lenger enn til noen trivielle CRUD-greier i Rails
  • siden vi begynte å bruke Origo har vi vokst, og jeg har ikke hørt om noen konkrete ting Origo ikke lar oss gjøre. Benglerne er også en del av Rubymiljøet, som jeg tror har vært gunstig for oss

Litt att og fram har det vært snakk om å lage et nettsted til, som i det minste kunne vært gøy.

Hvis vi er helt konkrete: hvilke features er det vi trenger som ikke finnes på Origo?

Det handler nok litt om hva man allerede kan og er vant til, jeg må åpenbart sette meg mer inn i origo-funksjonaliteten.

Flott å høre litt om historikken, det var interessant!

Konkrete forslag er konstruktivt, og det har jeg!
Feature req: Jeg føler at origo ikke er så møte-fokusert. Det kunne kanskje løses med å ha en “Neste møte” med stor dato og tittel øverst, under irb.no-banneret, der man nå har bilder.
Nå sist skrev jeg et innlegg med link til møtet (som det allerede er link til i høyre kolonne), det burde være pekepinn nok på at det ikke er tydelig nok:)

PS: Hva skjer med ruby.no? Er det til salgs? :D

Ang ruby.no: sist jeg sjekket var det eid av Kent Dahl, men nå ser jeg noen andre sitter på det (Science et eller annet). Ellers finnes rails.no som eies av Tore Darell (hei, Tore!), som ser ut til å peke hit.

Vi kan gjøre veldig mye med hvordan vi legger fram informasjonen på forsiden. Sonen Salongen.no har f.eks. en fast kalender i sidebar. Et tilsvarende komponent er fort gjort å legge inn her dersom det er ønske om det.

ja, det så bra ut… Hvem har tilgangene her? Noe vi kan endre på sammen? Med pils i hånda etter neste møte f.eks., som jeg regner med blir om en måned? :)

At rails.no pekte hit, det visste jeg faktisk, det er kult gjort av Tore! Han vil ikke at det skal havne i “feil” hender. Og ruby.no eies dessverre av Robbestad ja, synd å la slike domenenavn til 140kr i året forsvinne.

Joa, litt surt. Men likevel hadde vi kontroll på domenet i mange år uten at noe skjedde, mener å huske at det var veldig lite besøk.

Neste samling: vi får plukke opp tråden til uka. God helg!

Går det an å ha neste tråd i kalenderen som sticky på forsiden, og ta bort bilder? Et problem på irb.no har vært at man typisk må opprette et nytt innlegg som kun linker inn til et annet innlegg i kalenderen. At “Siste bilder” får så prominent plass her er bortkastet da det aldri brukes. “Anbefalte soner” får bedre posisjonering enn oppdateringer om hva som faktisk skjer i denne sonen.

Nye bilder