Skjemavalidering

Heisann,

mitt første innlegg her, og jeg er redd det er skamløs selvpromotering… Jeg jobber med en Rails-plugin og tenkte at dette var beste stedet å henvende seg for litt innspill.

For en liten stund siden tilgjengeliggjorde jeg en Javascript-dings for å gjøre unobtrusive skjemavalidering på klienten (Validatious og annonseringen).

Nå har jeg begynt å jobbe med en plugin til Rails som eksponerer valideringer i domenemodellen direkte til dette klientsidebiblioteket, med den effekt at man kan få unobtrusive skjemavalidering på klienten uten å duplisere valideringslogikken. Det gjenstår en del ting før pluginen er brukandes, foreløpig er det mest for å se at det fungerer.

Grunnen til at jeg skriver her er selvfølgelig fordi jeg ønsker tilbakemeldinger på pluginen – hva som kan være nyttig, hva som ikke er det, hva som er dårlig osv. En beskrivelse av det jeg har sålangt finnes på bloggen min

Hva tror folk?

Vist 135 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Kult! Det eneste problemet er vel at den ikke ligger på github =P

Hehe, tenkte jeg det ikke. Vel, github it is. Da blir jeg vel nødt til å sette meg inn i Git “allerede” nå da :)

Pluginen er fortsatt ikke skrevet i TextMate (eller på Mac i det hele tatt), men det får vi leve med :P

ER DEN IKKE SKREVET I TEXTMATE?!?!?!?!?!?!?

Forøvrig var det på grunn av githubs forking jeg nevnte github. Jeg har nemlig laga noe liknende, men din implementasjon er helt sinnsykt mye reinere på grunn av reflect_on_validations_for(x). Tenkte jeg kunne bygge videre på din i stedet for, siden den er så mye mer oversiktlig.

Planen er å bygge den om til noe med adapterbasert (som min plugin er), slik at man kan bruke den med ulike live validation-biblioteker.

(Det er selvfølgelig opp til deg om du har lyst til å merge inn endringer jeg gjør i en fork)

(Neida, det er ikke opp til deg, egentlig, jeg har nemlig hagle og hockeymaske)

Oi, se der ja, du har allerede starta. Høres veldig fornuftig ut at man kan bygge inn støtte for flere biblioteker. Jeg var altfor selvopptatt til å legge til rette for det :)

Tror Github er litt krank nå, for importen tar evigheter (mens en lokal konvertering fra svn til git tok veldig kort tid, det er snakk om 10+ filer og tilsvarende mange revisjoner). Men så snart den er på plass er det bare å forke i vei, kult at vi kan være flere om det. I mellomtiden skal jeg prøve å få litt grep om denne kaotiske utviklingsmodellen :)

Kult å se deg her, Christian, visste det ville skje masse kult når du endelig tok skrittet :-)

Hehe, takk for det! Har jo luska rundt en stund, men det er mye morsommere å engasjere seg enn å luske :)

Github importerer forøvrig enda :|

Importen hang seg helt opp. Endte opp med å rename repoet og laget et nytt med samme navn. Importerte git-repoet via git push, og det fungerte. Men hvordan sletter jeg repoet som nå er dødt? Og en annen ting: kan hvem som helst commite direkte til master branchen nå?

Slette hvilket repo (som er dødt)? Og, du har full kontroll over hva som blir lagt ut i ditt repo på github.

Fikk fjerna det. Github er veldig kult, men de har noe rom for forbedring i grensesnittet sitt.

Dette har vært på todo-lista mi i laaaaaang tid nå, så det er på tide at noen gjør det for meg ;)

Flott initiativ. Duplisering av data på server og klient og generelt ginungagap mellom dem er det eneste som gjør ikke-påtrengende JS vanskeligere enn det kan være.

Nye bilder